De 8 beste noodradio's van 2023 (2024)

Beste producten

>Audio

94

94 mensen vonden dit artikel nuttig

Blijf op de hoogte tijdens een crisis

Door

David Beren

David Beren

auteur

 • Nova Zuidoost-Universiteit

David Beren is een voormalig tech- en commercieschrijver voor Lifewire met meer dan 10 jaar ervaring. Hij heeft inhoud geschreven en beheerd voor bedrijven als T-Mobile, Sprint en TracFone Wireless en levert bijdragen aan sites als WebGeekStuff en MakeTechEasier.

de redactionele richtlijnen van lifewire

Bijgewerkt op 24 februari 2023

We evalueren onafhankelijk alle aanbevolen producten en diensten. Als u op links klikt die wij aanbieden, kunnen wij een vergoeding ontvangen.Kom meer te weten.

Hoewel alleen smartphones een geweldige manier zijn om in contact te blijven tijdens een noodgeval, zijn ze nog steeds afhankelijk van hun batterijen en verliezen ze veel van hun nut in landelijke gebieden of als nabijgelegen gsm-masten niet werken.

Noodradio's gebruiken niet alleen een fractie van het vermogen dat nodig is om uw smartphone aan de gang te houden, maar kunnen ook signalen verzenden en ontvangen, ongeacht de huidige status van uw mobiele netwerk. Het hebben van een noodradio is essentieel om in elke situatie op de hoogte te blijven.

De Rundown

Ga naar recensie

Ga naar recensie

Ga naar recensie

Beste multifunctionele:

Kaito KA500 Noodradio bij Amazon

Ga naar recensie

Ga naar recensie

Beste om te wandelen:

FosPower noodradio bij Amazon

Ga naar recensie

Ga naar recensie

Beste algemeen

Sangean MMR-88 noodradio

De 8 beste noodradio's van 2023 (1)

Wat we leuk vinden

 • Goede combinatie van basisfuncties

 • Zonne-energie, handslinger en opladen via USB

 • Ondersteunt AM/FM, openbare waarschuwingen en 19 vooraf ingestelde kanalen

Wat we niet leuk vinden

 • Vereist micro-B-invoer om de batterij op te laden

Met een ingebouwde telefoonoplader en LED-zaklamp combineert de Sangean MMR-88-radio alle basics. Met afmetingen van 2,71 x 5,98 x 3,3 inch en een gewicht van slechts 0,86 pond, kan de MMR-88 worden gevoed via een handslinger, zonnepaneel of USB-aansluiting. Het heeft een robuust en duurzaam frame en een AM/FM-certificering voor openbare waarschuwingen voor noodweerwaarschuwingen met 19 vooraf ingestelde kanalen om snel de belangrijkste zenders te vinden.

De verstelbare LED-zaklamp heeft variabele hoge, lage en knipperende instellingen en SOS-morsecodefunctionaliteit voor situaties die nijpend worden. De functies zijn een ingebouwde luidspreker, klok, stereo hoofdtelefoonuitgang en een uitschakelfunctie van 90 minuten om de levensduur van de batterij te verlengen.

Beste handslinger

Midland ER210 noodradio

De 8 beste noodradio's van 2023 (2)

Wat we leuk vinden

 • Ondersteuning voor AM/FM-radio en NOAA-bandradio

 • Heldere zaklamp van 130 lumen

 • 2000mAh oplaadbare batterij, USB-uitgang en handslinger

 • Groot LCD-scherm

Wat we niet leuk vinden

 • Sommige gebruikers melden een slechte ontvangst

De Midland ER210 is al een van de beste noodradio's die er is, en de toevoeging van handslinger opladen op de Midland ER210 maakt het een must-have aankoop voor elk noodgeval; het kan ook worden aangedreven door de zon (en kan 25 uur werken op een enkele lading).

Het heeft AM / FM- en NOAA-bandradio-ondersteuning, plus een 130-lumen LED-zaklamp voor nachtelijke omstandigheden. Met de 2000 mAh oplaadbare lithiumbatterij kunnen ER210-gebruikers draagbare apparaten opladen via de USB-uitgang.

Als er zich een noodgeval voordoet, is de ER210 voorbereid met een SOS-zaklamp die morsecode laat knipperen om uw locatie snel te ontdekken. En slechts 60 seconden handslingeren biedt meer dan 45 minuten radio en 30 minuten zaklampvermogen.

De 5 Beste Walkietalkies van 2023

Meest unieke ontwerp

Eton FRX3+ Amerikaanse Rode Kruis Emergency NOAA Weather Radio

De 8 beste noodradio's van 2023 (3)

Wat we leuk vinden

 • Uniek en kleurrijk ontwerp

 • Pakketten in zonne-energie, batterijback-up en handslinger

 • Ondersteunt AM/FM-radio en alle 7 NOAA, Canadda Weather-radiobanden

Wat we niet leuk vinden

 • Vereist een mini-USB-kabel om op te laden

De FRX3+ is een noodradio van Eton met een onderscheidend design in vergelijking met andere apparaten. Het is een vierkant bedekt met felrood plastic voor gemakkelijke zichtbaarheid. Het is ontworpen als draagbare noodradio met AM/FM-radio en alle 7 NOAA/Milieu, Canada weerbanden. U kunt het ook instellen om automatisch weerwaarschuwingen uit te zenden.

Afgezien van het verstrekken van radio-, weer- en noodwaarschuwingen, werkt het ook als back-up van de batterij, met een oplaadbare powerbank om uw telefoon of andere apparaten op te laden, een zonnepaneel en een handslinger turbinegenerator (met Rode Kruis merk erop). De functies en opties voor back-upvoeding maken het een geweldige aanvulling op elke noodset.

Beste multifunctionele

Kaito KA500 noodradio

De 8 beste noodradio's van 2023 (4)

De duurzame, waterbestendige Kaito KA500 kan worden opgeladen via handslingering, zonnepaneel, micro-USB-kabel, standaard stopcontact of batterijen. De KA500 heeft ook AM/FM-radio met een LED-signaalindicator voor nauwkeurige kanaalafstemming, tweebands kortegolf voor toegang tot het openbare noodwaarschuwingssysteem en alle zeven NOAA-kanalen. De telescopische antenne bereikt een hoogte van 14,5 inch voor extra gevoeligheid voor radio-uitzendingen.

Gelukkig houdt de lijst met KA500-functies daar niet op. Het voegt ook een 5V DC USB-uitgangspoort toe voor het opladen van mobiele apparaten, camera's en GPS-eenheden, en heeft een leeslamp met vijf leds, een led-zaklamp en een rood led-sos-bakenlicht.

Beste duurzaam

Eton Scorpion II noodradio

De 8 beste noodradio's van 2023 (5)

Wat we leuk vinden

 • Robuust gebouwd voor gebruik buitenshuis

 • Batterijduur van 12 uur wanneer volledig opgeladen

 • Ondersteunt alle standaard radio-opties, AM/FM- en NOAA-weerbanden

 • IPX4 waterbestendig

Wat we niet leuk vinden

 • Sommige gebruikers melden oplaadproblemen

De Eton Scorpion II draagbare weerradio voor noodgevallen is de ideale robuuste keuze. Met een volledig opgeladen batterij biedt de Eton meer dan 12 uur radiotijd, inclusief een zonnepaneel, handslinger, DC-aansluiting en micro-USB, wat zorgt voor gemakkelijke methoden wanneer u moet opladen. Met 15 minuten handslinger opladen op de Eton kun je een mobiel apparaat volledig opladen, maar de 800 mAh-batterij voegt een tweede optie toe voor het opladen van draagbare apparaten.

Alle standaard radiokanaalopties, inclusief AM/FM- en NOAA-weerbanden, zijn beschikbaar om op de hoogte te blijven. De Eton voegt ook een IPX4 waterbestendige classificatie toe om te gaan met zware regen en waterspatten of onbedoelde druppels. De ingebouwde LED-zaklamp biedt 20 voet zichtbaarheid, terwijl een flesopener meer op noodgevallen gebaseerde functies vervangt, zoals een morsecodebaken of sirene.

Beste zonne-energie

RunningSnail noodradio (geüpgraded)

De 8 beste noodradio's van 2023 (6)

Wat we leuk vinden

 • Ondersteunt alle 7 NOAA-kanalen

 • Heldere LED-tafellampfunctie

 • Ondersteunt IPX3-waterdichtheid

 • Handkruk, drie AAA-batterijen, zonne-energie en ingebouwde oplaadbare batterij

Wat we niet leuk vinden

 • Maakt gebruik van een micro-USB-oplaadkabel

De RunningSnail-noodradio helpt u te allen tijde up-to-date te blijven en kan alle zeven NOAA-weerkanalen ontvangen. De meegeleverde LED "tafellamp" helpt bij het verlichten van een kleine kamer in het geval van een stroomstoring. Met IPX3-waterdichtheid kan de MD-090 regen of sneeuw aan zonder een slag over te slaan.

De RunningSnail kan worden opgeladen via handslinger, micro-USB-kabel, drie AAA-batterijen of zonne-energie. Bovendien kan de oplaadbare batterij van 2000 mAh tot 12 uur licht of vier tot zes uur radiotijd leveren (hij kan ook draagbare apparaten zoals smartphones en tablets opladen).

Beste om te wandelen

FosPower noodradio

De 8 beste noodradio's van 2023 (7)

Wat we leuk vinden

 • Lichtgewicht 15 ons

 • Ondersteunt NOAA-banden en AM/FM

 • 2.000 mAh batterij met handslinger, zonnepaneel en drie AAA-batterijen

Wat we niet leuk vinden

 • Geen hoofdtelefoonaansluiting

Als je van plan bent om op pad te gaan, maar toch binnen handbereik van de bewoonde wereld wilt zijn, is de FosPower Emergency Radio de perfecte wandelgenoot. Dit draagbare apparaat is niet alleen opmerkelijk licht van slechts ongeveer 15 gram, maar biedt ook een heleboel noodfuncties waarop u kunt vertrouwen als dat nodig mocht zijn.

De FosPower Emergency Radio heeft toegang tot NOAA-noodweeruitzendingen, evenals de typische AM/FM-banden. De 2000 MaH-batterij kan worden opgeladen via een handslinger, geïntegreerde zonnecel of zelfs een drietal AAA-batterijen als een van deze andere methoden op de een of andere manier niet werkt. Hoewel de capaciteit veel lager kan zijn dan wat u zou zien in uw typische kant-en-klare powerbank, zorgt de verscheidenheid aan oplaadmethoden ervoor dat u nooit lang zonder stroom zit.

Meer dan alleen een batterij, de FosPower Emergency Radio bevat ook een SOS-noodsignaal, LED-zaklamp en een USB-poort om andere apparaten bij te houden in geval van nood, waardoor deze radio de perfecte metgezel is voor een noodgeval binnen of buiten.

Meest zakvriendelijk

C. Crane CC Pocket AM, FM, NOAA Weerradio en waarschuwing met klok en slaaptimer

De 8 beste noodradio's van 2023 (8)

Wat we leuk vinden

 • Draagbaar en zakvriendelijk formaat

 • Vijf snelkiesgeheugenpresets voor zenders

 • Ingebouwde speaker en inclusief oordopjes

 • Lange batterijduur

Wat we niet leuk vinden

 • Wordt niet geleverd met AA-batterijen

Met een superzakvriendelijk formaat van 2,5 x 1 x 4,2 inch en een gewicht van slechts vier gram, is de C. Crane zakradio een uitstekende compacte noodoplossing.

Met AM/FM- en NOAA-weerbandondersteuning voegt de Crane vijf one-touch memory-cadeaus toe om snel terug te cirkelen naar hulpposten. De ingebouwde luidspreker werkt geweldig voor het hele gezin om naar te luisteren, terwijl de verpakking oordopjes bevat voor een persoonlijkere luisterervaring. Met twee AA-batterijen (niet meegeleverd) kan de Crane ongeveer 75 uur spelen op een enkele lading. Extra's zoals achtergrondverlichting, slaaptimer, klok en wekker, evenals de mogelijkheid om het display uit te schakelen voor een langere levensduur van de batterij, maken de Crane tot een opvallende aankoop.

FAQ

 • Wat is het beste merk voor noodradio's?

  De meeste noodradio's op deze lijst zijn afkomstig van gerenommeerde merken die goed aangeschreven staan ​​op Amazon. Sommige, zoals FosPower, staan ​​vermeld als nummer 1 bestsellers en worden geleverd met een levenslange garantie om uw gemoedsrust te verzekeren. We zijn ook dol op Eton en Midland vanwege hun hoge duurzaamheidsniveau en talloze recensies. Vooral de Eton Rugged is een noodradio van Amazon Choice.

 • Wat is de beste handslinger noodradio?

  We houden van de Midland ER210 Emergency Radio vanwege het opladen met de handslinger, samen met tal van functies en batterijback-up. Slechts 60 seconden handzwengelen kan u voorzien van 45 minuten radio en 30 minuten zaklampvermogen voor de heldere 130 lumen LED-zaklamp.

 • Welke noodradio laadt de telefoon het beste op?

  Voor een noodradio die een telefoon kan opladen, wil je er een met een grote cel, idealiter ten minste 2000 mAh. De eerder genoemde Midland ER210, RunningSnal Emergency Radio en FosPower Emergency-radio vinken allemaal dit vakje aan, waardoor u voldoende stroom krijgt voor uw apparaat en veel back-upstroomopties.

Heeft deze pagina je geholpen?

Bedankt voor het laten weten!

Ontvang elke dag het laatste technische nieuws

Abonneren

Vertel ons waarom!

De 8 beste noodradio's van 2023 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 5621

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.