5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (2024)

Of u het nu vaak gebruikt of niet, de Windows Terminal is ongetwijfeld een van de mooiste en meest gebruiksvriendelijke opdrachtregelprogramma’s die beschikbaar zijn op Windows 11. Het biedt een gemakkelijke start voor cruciale opdrachtregelprogramma’s zoals opdrachtprompt, PowerShell, Azure Cloud Shell , en Subsystem voor Linux op één plek. U hoeft niet elk venster afzonderlijk te openen en uw kostbare schermvastgoed op te geven.

Inhoudsopgave

1. Open Windows Terminal met behulp van het Power User-menu

2. Open Windows Terminal met behulp van een programma uitvoeren

3. Open Windows Terminal met Taakbeheer

4. Open Windows Terminal met behulp van de opdrachtprompt of PowerShell

5. Open Windows Terminal door een sneltoets te maken

Gebruik Windows Terminal op de moderne manier

Weten hoe u Windows Terminal opent, is handig wanneer u algemene probleemoplossing, administratieve functies of andere automatiseringstaken op uw pc moet uitvoeren. We hebben een lijst samengesteld met de vijf beste manieren waarop u Windows Terminal op uw Windows 11-pc kunt openen.

1. Open Windows Terminal met behulp van het Power User-menu

Een van de snelste en gemakkelijkste manieren om Windows Terminal op uw Windows 11-pc te openen, is door het menu Power User te gebruiken. U kunt als volgt het Power User-menu gebruiken om Windows Terminal te starten:

Druk op de Windows + X-toetsen om het Power User-menu weer te geven en klik op de Windows Terminal-optie om het te starten.

Als u ondertussen Windows Terminal met verhoogde gebruikersrechten met deze methode wilt starten, selecteert u de optie Windows Terminal (Admin) en klikt u op Ja wanneer de prompt User Account Control (UAC) op het scherm verschijnt.

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (1)

U zou een Windows Terminal-venster op uw scherm moeten zien verschijnen wanneer u een van de twee opties in het Power User-menu selecteert.

2. Open Windows Terminal met behulp van een programma uitvoeren

Met het programma Uitvoeren kunt u elk programma of elke opdracht uitvoeren op uw computer of andere machines op hetzelfde netwerk. U kunt het ook gebruiken om Windows Terminal op uw Windows 11-pc te starten.

Zo opent u de Windows Terminal met Uitvoeren:

Stap 1: Druk op de snelkoppeling Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

In relatie : Hoe Instagram-foto's en -video's op pc te downloaden met 4K Stogram

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (2)

Stap 2: Klik op het tekstveld en typ wt.exe. Druk vervolgens op Enter om de Windows Terminal te starten.

Als u ondertussen Windows Terminal met verhoogde gebruikerstoegang wilt starten, drukt u tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Enter en klikt u op Ja wanneer een prompt voor gebruikersaccountbeheer (UAC) op het scherm verschijnt.

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (3)

Nadat u op Enter op uw toetsenbord hebt gedrukt of op OK hebt geklikt, wordt het Windows Terminal-venster geopend.

3. Open Windows Terminal met Taakbeheer

Taakbeheer laat zien welke programma’s op uw computer worden uitgevoerd, laat u de gebruikte systeembronnen controleren om de prestaties te beoordelen en laat u ook de programma’s besturen. Het kan ook geïnstalleerde programma’s en systeemprocessen starten die beschikbaar zijn op uw Windows 11-pc.

Hier leest u hoe u Taakbeheer kunt gebruiken om Windows Terminal te openen:

Stap 1: Druk op de toetsen Ctrl + Alt + Del om het menu Beveiligingsopties te openen en selecteer Taakbeheer.

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (4)

Stap 2: Klik in het venster Taakbeheer op de knop ‘Nieuwe taak uitvoeren’.

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (5)

Stap 3: Wanneer een dialoogvenster Nieuwe taak maken verschijnt, typt u wt.exe in het tekstveld en druk op Enter op het toetsenbord.

U kunt Windows Terminal ook openen als beheerder. Vink daarvoor het vakje aan voor de optie ‘Deze taak maken met beheerdersrechten’.

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (6)

Dat opent een Windows Terminal-venster op het computerscherm.

4. Open Windows Terminal met behulp van de opdrachtprompt of PowerShell

Als u merkt dat u de klassieke opdrachtprompt (CMD) of PowerShell gebruikt en wilt overschakelen naar een modernere en veelzijdigere Windows Terminal, hoeft u alleen maar een eenvoudige opdracht uit te voeren zoals beschreven in de onderstaande stappen:

Stap 1: Druk op de Windows + S-toetsen om toegang te krijgen tot zoeken en typen Opdrachtprompt of PowerShell. Wanneer een van beide verschijnt, klikt u op ‘Als administrator uitvoeren’ om ze met beheerdersrechten te openen.

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (7)

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (8)

Stap 2: Wanneer een prompt voor gebruikersaccountbeheer (UAC) verschijnt, klikt u op Ja.

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (9)

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (10)

Stap 3: Typ de volgende letters in het opdrachtprompt- of PowerShell-venster dat verschijnt en druk op Enter.

wt

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (11)

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (12)

Met deze methode heeft het Windows Terminal-venster beheerdersrechten omdat u de opdrachtprompt en PowerShell als beheerder opent.

5. Open Windows Terminal door een sneltoets te maken

Hoewel je altijd een andere methode kunt gebruiken om iets op je pc te starten, gaat er niets boven het gemak van een goede oude sneltoets. Met de nodige configuratie kunt u aangepaste toetscombinaties gebruiken om snel de Windows-terminal of gewoon een andere app op uw Windows 11-pc te starten.

In relatie : Koptelefoon werkt niet in Windows 10? Hier zijn enkele oplossingen

Dat gezegd hebbende, hier is hoe u eenvoudig een aangepaste sneltoets kunt maken om de Windows Terminal op uw pc te starten:

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad om het contextmenu te openen. Klik vervolgens op Nieuw, gevolgd door Snelkoppeling.

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (13)

Stap 2: Kopieer en plak het volgende pad in het tekstveld. Klik vervolgens op Volgende.

%LocalAppData%\Microsoft\WindowsApps\wt.exe

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (14)

Stap 3: Klik op het tekstveld en noem de snelkoppeling Windows Terminal. Klik vervolgens op Voltooien.

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (15)

Stap 4: Klik met de rechtermuisknop op de nieuw gemaakte Windows Terminal-snelkoppeling om het contextmenu te openen. Klik vervolgens op Eigenschappen.

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (16)

Stap 5: Klik in het dialoogvenster Eigenschappen van Windows Terminal dat verschijnt op het witte vak naast ‘Sneltoets:’ en druk op Ctrl + Alt + (elke letter of cijfer). Klik vervolgens op Toepassen, gevolgd door OK, om de wijzigingen op te slaan.

We hebben de sneltoets Ctrl + Alt + T gemaakt om Windows Terminal te starten. U kunt elke letter of elk cijfer gebruiken in plaats van T als dit beter bij uw workflow past.

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (17)

Om Windows Terminal met beheerdersrechten te starten, klikt u op Geavanceerd, vinkt u het vakje aan voor ‘Als administrator uitvoeren’ en klikt u op Toepassen.

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (18)

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (19)

Nadat u met succes de bovenstaande stappen hebt gevolgd om een ​​aangepaste sneltoets voor Windows Terminal te maken, zou u deze onmiddellijk moeten kunnen starten, ongeacht welke toepassingen op de voorgrond worden uitgevoerd.

Gebruik Windows Terminal op de moderne manier

Dat is het eigenlijk wel. U kunt een van de hierboven genoemde methoden gebruiken om eenvoudig de Windows Terminal op uw Windows 11-pc te openen.

En nu, dankzij de gemoderniseerde gebruikersinterface met tabbladen, zou u Windows Terminal moeten kunnen gebruiken om Command Prompt, PowerShell, Azure Cloud Shell en Subsystem voor Linux te openen, allemaal op één plek zonder uw kostbare schermruimte te vervuilen.

Ik heb een diepgaande kennis van computersystemen en besturingssystemen, waaronder Windows, en ben vertrouwd met de Windows Terminal en gerelateerde technologieën.

Laten we de belangrijkste concepten en stappen uit het artikel over de Windows Terminal op Windows 11 verkennen:

  1. Windows Terminal: Dit is een geavanceerd opdrachtregelprogramma dat een moderne interface biedt voor verschillende opdrachtprompttoepassingen zoals de opdrachtprompt zelf, PowerShell, Azure Cloud Shell en het Subsystem voor Linux.

  2. Power User-menu: Een snel menu dat kan worden opgeroepen door de combinatie van de Windows + X-toetsen. Het biedt een snel toegangspunt tot verschillende systeemhulpmiddelen, waaronder Windows Terminal.

  3. Uitvoeren (Run): Een functie waarmee gebruikers snel programma's of opdrachten kunnen uitvoeren door Windows + R in te drukken en vervolgens specifieke commando's of programma's zoals wt.exe in te voeren.

  4. Taakbeheer: Een systeemhulpmiddel dat wordt gebruikt om actieve processen en applicaties op een Windows-computer te beheren. Met Taakbeheer kunnen gebruikers ook nieuwe taken starten, zoals het openen van Windows Terminal door wt.exe in te voeren.

  5. Opdrachtprompt en PowerShell: Traditionele opdrachtregelinterfaces van Windows. Ze kunnen worden gebruikt om commando's uit te voeren en zijn compatibel met Windows Terminal.

  6. Sneltoetsen: Gebruikers kunnen aangepaste sneltoetsen instellen om snel toegang te krijgen tot Windows Terminal of andere programma's. Bijvoorbeeld, met de snelkoppeling Ctrl + Alt + T kunnen gebruikers Windows Terminal snel openen.

  7. Beheerdersrechten: Verschillende methoden in het artikel benadrukken hoe gebruikers Windows Terminal kunnen openen met verhoogde gebruikersrechten, wat vaak nodig is voor bepaalde geavanceerde of systeemgerelateerde taken.

  8. Gebruiksvriendelijkheid: De Windows Terminal op Windows 11 is ontworpen met een moderne en gebruiksvriendelijke interface. Het stelt gebruikers in staat om meerdere opdrachtregelinterfaces in één venster te hebben, waardoor het gemakkelijker wordt om te schakelen tussen verschillende opdrachtregeltoepassingen zonder meerdere vensters te openen.

In essentie biedt de Windows Terminal op Windows 11 een geïntegreerde en moderne benadering van opdrachtregelinterfaces, waardoor gebruikers efficiënter kunnen werken en toegang hebben tot verschillende opdrachtregeltoepassingen vanuit één interface.

5 beste manieren om Windows Terminal op Windows 11 te starten (2024)

FAQs

Hoe open ik een terminalvenster in Windows 11? ›

Gebruik de sneltoets ctrl+alt+t om de terminal in Windows 11 te openen.

waarom heeft windows 11 een terminal? ›

Windows Terminal in Windows 11 is een moderne en aanpasbare terminaltoepassing waarmee u meerdere opdrachtregelprogramma's en shells kunt uitvoeren, zoals PowerShell, Command Prompt en Azure Cloud Shell . Het biedt vele functies en opties die uw productiviteit en gebruikerservaring kunnen verbeteren.

Hoe kan ik de terminal gebruiken in Windows? ›

Windows Terminal starten kan op een aantal manieren: Klik met de rechtermuisknop op de menuknop Start en kies Terminal of Terminal (admin) . Open het Startmenu en zoek Terminal. U kunt met de rechtermuisknop op de app klikken in het menu Start om een ​​specifiek profiel te starten of deze als beheerder uit te voeren.

Hoe open je Windows Terminal? ›

De Terminal is terug te vinden in het Win-X menu en in de Windows Verkenner (met een rechter muisklik op de te openen map, optie Open in Windows Terminal).

Hoe gebruik ik Windows Terminal in Windows 11? ›

Om Windows Terminal in Windows 11 te openen, klikt u op de Start-knop en selecteert u Alle apps. Blader door het Start-menu en selecteer de snelkoppeling voor Windows Terminal . Als u het als beheerder wilt openen, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling, gaat u naar het menu Meer en selecteert u Als beheerder uitvoeren (Afbeelding A).

Heeft Windows 11 een terminalemulator? ›

Windows Terminal is een terminalemulator met meerdere tabbladen, ontwikkeld door Microsoft voor Windows 10 en later als vervanging voor Windows Console. Het kan elke opdrachtregel-app op een apart tabblad uitvoeren.

Hoe Windows 11 activeren? ›

Als u de editie wilt zien, selecteert u de Startknop en selecteert u vervolgens Instellingen > Systeem > Activering . Als u bijvoorbeeld de editie Windows 11 Home gebruikt, moet u Windows 11 Home opnieuw installeren.

Kan ik de Windows-terminal uitschakelen? ›

Om de Windows Terminal via Group Policy Object (GPO) uit te schakelen, kunt u deze stappen volgen: 1. Start Server Manager vanuit het Start-menu en selecteer Extra > Group Policy Management Console. 2. Vouw in de console Groepsbeleidsbeheer het domein uit, klik met de rechtermuisknop op Groepsbeleidsobjecten of een organisatie-eenheid en selecteer Nieuw.

Is Windows Terminal open source? ›

Aanbevolen bronnen. Windows Terminal is een open-sourceproject dat hier op GitHub beschikbaar is.

Hoe kom ik in de command prompt? ›

In Windows 10 (en Windows 8) kan dat door Windows-toets+X in te drukken, waarna je in het menu Opdrachtprompt kiest. Of je tikt cmd in het Windows-startvenster in.

Hoe installeer ik Windows Terminal zonder Microsoft Store? ›

If the Store app is not available on the system, the only option is to download the package from GitHub and install it using PowerShell. This does not require elevated privileges because the MSIX package is set up separately for each user. Microsoft. WindowsTerminal Win10 <Version> 8wekyb3d8bbwe.

Is Windows-terminal hetzelfde als opdrachtprompt? ›

Windows Terminal is een moderne hosttoepassing voor de opdrachtregelshells waar u al van houdt, zoals de opdrachtprompt, PowerShell en bash (via Windows Subsystem for Linux (WSL)).

Hoe start ik de Windows-terminal vanaf de opdrachtregel? ›

Om een ​​exemplaar van Windows Terminal te starten en een opdracht te laten uitvoeren, roept u wt.exe aan, gevolgd door uw opdracht .

Hoe kom ik in PowerShell? ›

Om de PowerShell te starten klik je op Start / Alle programma's / Bureau-accessoires / PowerShell / PowerShell. Gebruik je geen Windows 7, maar Windows 8 of 8.1, druk dan op de Windows-toets om naar de Metro-interface te gaan en typ dan PowerShell.

Wat kun je doen met PowerShell? ›

Als scripttaal wordt PowerShell vaak gebruikt voor het automatiseren van het beheer van systemen. Het wordt ook gebruikt voor het bouwen, testen en implementeren van oplossingen, vaak in CI/CD-omgevingen. PowerShell is gebaseerd op de . NET Common Language Runtime (CLR).

Hoe stel ik cmd in als standaardterminal in Windows 11? ›

Bekijk de volgende stappen om van deze Terminal de standaardterminaltoepassing te maken. Start de Windows Terminal door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken. Selecteer in de vervolgkeuzelijst naast het +-symbool het menu Instellingen. Selecteer op het tabblad Instellingen van Windows Terminal de standaardterminaltoepassing als Terminal.

Hoe open ik een terminal in Verkenner? ›

Open Windows Verkenner. Navigeer naar de bovenliggende map van de doelmap (de map waarin u een terminalvenster wilt openen) . Houd de Shift-toets ingedrukt en beweeg de muis over de doelmap . Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer Openen in Terminal, zoals weergegeven in de volgende afbeelding.

Heeft Windows 11 nog steeds opdrachtprompts? ›

Na de update van oktober 2022 verschijnen de opdrachtprompt, Windows PowerShell en andere console-apps in een exemplaar van Windows Terminal .

Hoe maak je snelkoppeling Windows 11? ›

Klik in de startbalkmet de rechtermuisknop op de werkruimte en klik op Snelkoppeling naar bureaublad opslaan. Een snelkoppeling voor de werkruimte wordt weergegeven op uw bureaublad met de naam van de werkruimte. Tip: U kunt de snelkoppeling naar de werkruimte ook maken door deze naar het bureaublad te slepen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 6642

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.